iTea - quality tea!

סוגי התה הסיני

מפליא ככל שזה ישמע, מקורם של כל סוגי התה המגוונים בעליו של צמח אחד – Camellia Sinensis. מאפייניו הייחודיים של כל סוג הם תוצאה של דרך הגידול של שיח התה, עונת האיסוף של העלים ואופן העיבוד שלהם. עלי התה נוטים ליבול ולהתחמן אם לא מייבשים אותם כנדרש מיד לאחר קטיפתם. הליך העיבוד של התה מפסיק את חמצון העלים על ידי הוצאת המים מהעלים באמצעות חימום. תהליך זה נקרא "תסיסה", אף שבפועל לא מתרחשת כל תסיסה. על פי מידת חמצון העלים בתום תהליך הייצור מבחינים בסין בין 6 סוגי תה עיקריים.

תה לבן – מותסס קלות. סוג זה מיוצר בראשית האביב מן הניצנים והעלים העליונים של שיח התה. את העלים העדינים והניצנים מניחים לייבוש קצר בשמש ומיד לאחר מכן מייבשים בטמפרטורה לא גבוהה כדי לשמור על טעמם ועל ניחוחם העדין. העיבוד הקצר והקל משמר את מירב התכונות הטובות לבריאות שבהם כה עשירים עלי התה הטריים. באי מו דאן - הוא תה לבן משובח בקולקציה החדשה שלנו.

התה הירוק והתה הלבן הם ללא ספק המועילים ביותר לבריאות, בהיותם שומרים על מירב התכונות החיוניות שבעלי התה הטריים, ולכן אלה סוגי תה האידיאליים לניהול אורח חיים בריא. סוגי תה אלה זוכים להערכה גבוהה גם בשל טעמם הרענן, המתקתק מעט, וגם בשל ניחוחם המעודן.

תה ירוק – כמעט שאינו מותסס. מיד לאחר איסוף העלים עוצרים את החמצון שלהם על ידי חימום חזק. משום כך מיטיב התה הירוק לשמור על צבעו ועל רעננותו הטבעית ועשבי קיץ מורגשים בטעמו ובניחוחו. התה הירוק והתה הלבן מועילים לבריאות הודות לריכוז הגבוה בהם של ויטמינים, מינרלים ונוגדי-חמצון טבעיים. לונזין - הוא תה ירוק משובח המוצג בקולקציה החדשה שלנו.

התה הירוק והתה הלבן הם ללא ספק המועילים ביותר לבריאות, בהיותם שומרים על מירב התכונות החיוניות שבעלי התה הטריים, ולכן אלה סוגי תה האידיאליים לניהול אורח חיים בריא. סוגי תה אלה זוכים להערכה גבוהה גם בשל טעמם הרענן, המתקתק מעט, וגם בשל ניחוחם המעודן.

תה צהוב – מבחינת רמת התסיסה שלו נמצא תה זה במקום השלישי, אחרי הלבן והירוק. תה צהוב מיוצר רק מן השיחים המשובחים ביותר, במשך זמן רב היה נחלתם של הקיסר ושל האצולה. אפילו בימינו הוא נחשב לסוג תה נדיר ואליטיסטי. תה צהוב מוערך בין חובבי התה בזכות ניחוחו העדין והנעים וטעמו המשובח.

תה אולון – זהו תה מותסס למחצה, שייצורו נחשב בסין לאומנות מיוחדת. תה אולון גודל גבוה בהרים, עליו צפופים וריחניים מאוד. זהו משקה מיוחד ומסתורי – טעמו וניחוחו עשויים להשתנות ולגלות לשותה גוונים חדשים מחליטה אחת להבאה, פעם אחר פעם. תייה גואנין - הוא תה אולון משובח המוצג בקולקציה החדשה שלנו.

תה אולון הריחני ממזג באופן הרמוני את הרעננות הנקייה של תה ירוק עם עומק הטעם והניחוח של התה האדום. נדמה כי הוא מגלם את כל טובו של עולם התה העשיר והנפלא.

תה שחור – תה מותסס לחלוטין, אותו הסינים מכנים בשם "תה אדום". טעמו העשיר והמובחר, ניחוחו העז וצבעו העמוק מזכירים לנו מהו תה "קלאסי" אמיתי. יונאן - הוא תה שחור משובח המוצג בקולקציה החדשה שלנו. התה המעושן לפסנג סושונג גם הוא סוג של תה שחור, אשר את עליו מייבשים מעל מדורות של ענפי אורנים ואצטרובליהם, מה שמעניק להם את טעמם המיוחד.

התה השחור ותה פואר משתבחים בניחוחם העז, בטעמם העמוק והעשיר ובצבעם המלא. אלה הם סוגי התה המומלצים לאניני טעם. הם מועילים מאוד למערכת העיכול, וטעמם הנפלא משלים היטב גם את הסעודה המפוארת ביותר. תה פואר מוכר ומוערך בזכות תרמותו להרזיה.

תה פואר (Puerh) – זהו תה שלאחר תסיסה ממושכת עובר תהליך של תסיסה נוספת בערימות לחות. דומה כי התה ההזה מכיל את כל עושר הניחוחות של האדמה שממנה צמח, החל בעלי שלכת וכלה באגוזים ופירות מיובשים. טעמו של תה פואר אינו רגיל, אולם מי שטעם אותו פעם אחת אינו יכול שלא להתאהב בו. פואר מוערך מאוד בזכות השפעתו החיונית על הבריאות. זהו התה מספר 1 בתרומתו להרזיה. פואר שן ופואר שו - הם שני סוגי תה פואר משובח המוצגים בקולקציה החדשה שלנו.

התה השחור ותה פואר משתבחים בניחוחם העז, בטעמם העמוק והעשיר ובצבעם המלא. אלה הם סוגי התה המומלצים לאניני טעם. הם מועילים מאוד למערכת העיכול, וטעמם הנפלא משלים היטב גם את הסעודה המפוארת ביותר. תה פואר מוכר ומוערך בזכות תרמותו להרזיה.

פרט לכל אלה, ישנם גם סוגים שונים של תה מבושם, בהם טעמם וניחוחם של עלי התה מתמזגים היטב עם חומרי ריח טבעיים, למשל עם עלי כותרת של פרחים. בקולקציה החדשה שלנו מיוצג התה המבושם על ידי תה ירוק בניחוח יסמין מולי , בו עלי התה מגולגלים לכדורים בגודל פנינה לאחר שיובשו יחד עם פרחי יסמין, ותה ירוק בניחוח יסמין פקעות תה פרח , בו עלי התה שיובשו יחד עם פרחי יסמין נשזרים לפקעות עם פרח ירבוז. פקעות אלה נפתחות בעת החליטה לפרחים מרהיבים ביופיים.