iTea - quality tea!

המלצות להכנת תה קר אמיתי מבית ITEA - המומחים לתה הסיני בישראל תה לבן באי מו דאן Bai Mu Dan White Tea תה צעיר, העשיר ביותר בנוגדי חמצון טבעיים שנעים לעבור איתו את הקיץ תה ירוק לונזין Longjing Green Tea תה רענן וצח כאביב, מושלם לאורח חיים בריא תה ירוק בניחוח יסמין מולי Moli Jasmine Green Tea תה מרענן וריחני, מרומם נפש ומחולל אווירה קלילה סביב השולחן תה אולון תייה גואנין Tie Guan Yin Oolong Tea תה ארומטי ומרגש, נהדר לפנק איתו משפחה וחברים אין דבר פשוט יותר מלהכין חליטת תה טעימה ובריאה. ראשית, תשכחו משקיקי תה. הבא לא נשלה את עצמינו עם "נוחות ומהירות הכנה" או עם "המחיר הנמוך". בפחות מחמש דקות תוכלו להכין לעצמכם חליטת תה עלים חלומית שתעלה לכם פחות מ- 50 אגורות לכוס. במרבית השקיקים כלל אין עלי תה, אלא רק אבק ("dust") שנשאר בסוף תהליך הייצור. יתרה מכך, הנייר של השקיק והדבק שמדביק אותו הורסים את הטעם, כשנמסים במים החמים. מה גם שלהכנת חליטה אינכם זקוקים לאביזרים מורכבים. הקומקום שיש לכם בבית ומים נקיים - זה כל מה שתצטרכו. - ומה עם חודשי הקיץ הים-תיכוני הלוהט? ובכן, מעטים יודעים זאת, אך מזה אלפי שנים בסין, ביפן ובאסיה התיכונה שותים דווקא תה על מנת לצנן את הגוף בחודשי הקיץ החמים. התה הלבן לדוגמה, מפורסם בכל העולם בזכות התכונות המצננות שלו, גם כששותים אותו חם (אך לא רותח). אולם אם בא לכם להתענג על משהו קר - 4 סוגים נבחרים של תה עלים סיני מבית ITEA יעניקו לכם משקה טבעי, מעודן בטעמו ושופע בתכונות חיוניות לבריאות. - אז איך עושים זאת? קצר ולעניין. 1. מביאים את המים לרתיחה, מכבים וממתינים 3-5 דקות (המים מצטננים מעט) 2. מוזגים את המים לכלי חליטה המכיל את עלי התה (לפי יחס: 2-3 כפיות עלים לכל כוס בנפח 200 מ"ל) ומשרים 3-4 דקות 3. מיד בתום זמן החליטה מסננים את עלי התה מן הנוזל, מכסים היטב ומצננים בטמפרטורת החדר או במקרר 4. מגישים ונהנים מ- IceTEA טבעי, בריא וטעים! "על קצה הכפית" טיפים קטנים להכנת חליטה מושלמת להכנת חליטה טעימה ובריאה אנו ממליצים להשתמש במים מינרליים רכים, המכילים ריכוז נמוך של מלחי סידן ומגנזיום (לדוגמה: "מי עדן"). השימוש במי ברז שהורתחו אפשרי, אך לא מומלץ, כי פעמים רבות מדובר במים קשים בעלי טעמי לוואי לא נעימים. התה הלבן והתה הירוק הם סוגי תה הצעירים והעדינים ביותר שעוברים תהליך עיבוד קצר, המשמר את מירב המרכיבים החיוניים שבהם, כגון: נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. אין לחלוט אותם במים רותחים, כי המשקה יאבד הן את התכונות הבריאותיות שלו, והן את טעמו הרענן ואת הארומה העדינה שלו. אנו ממליצים להביא את המים לסף רתיחה, ולאחר מכן לצנן אותם מעט. עבור התה הלבן טמפרטורת המים הנכונה בעת החליטה היא 60-70 מעלות. עבור התה הירוק (לרבות תה ירוק עם יסמין) וגם עבור תה אולון - 80-85 מעלות. חשוב לא להשאיר את החליטה עם עלי התה בתוכה לזמן העולה על המומלץ בהוראות ההכנה, כי טעמו של המשקה עלול להפוך למעט מריר. בתום זמן החליטה נכון למזוג אותה לכלי אחר או ישר לכוסות ההגשה, ואז לחלוט את עלי התה במים טריים פעם נוספת. את כל סוגי התה שחברת ITEA משווקת ניתן ורצוי לחלוט לפחות פעמיים. כאשר חולטים את העלים בפעם השניה או השלישית - יש להוסיף דקה אחת נוספת לזמן החליטה הקודם. רצוי לשמור על פערי זמן, שאינם עולים על 10 דקות בין החליטות החוזרות. אם מכינים חליטה ל- 6 כוסות ויותר, בנוסף לכמות העלים המדודה לכל כוס רצוי להוסיף כפית עלים נוספת לקומקום. לא מומלץ להשתמש בכלי מתכת לחליטות צמחים, אלא בכלי זכוכית, חימר או פורצלן. אם ברצונכם להגיש תה קר עם קרח או "תה ברד", מומלץ לחלוט כמות עלים הגדולה בכ- 50% מהכמות הרגילה. אמנם החליטה תהיה חזקה יותר, אך טעמה יתאזן עם הקרח הנמס בכוס. להכנת קוביות הקרח אנו ממליצים להשתמש במים מינרליים שהוקפאו מבעוד מועד. נוכל להנות ממיטב הטעם והארומה העדינים של התה הקר אם נשתה אותו בתוך 4 שעות מאז שנחלט.