iTea - quality tea!

איחסון תה באופן נכון

חשוב לקנות תה באריזות ואקום אטומות על מנת שעד לפתיחתו הוא יהיה הכי טרי שאפשר וישמור על נוגדי החמצון הטבעיים שלו וטעמו.

עלי תה שלמים וטריים יהיו בעלי טעם, ריח וכמות נוגדי חמצון גדולה מאשר תה הנמכר בשקיות. שימו לב גם שהתה הנמכר בשקיות מכיל פירורים שנותרו בתהליך ייצור התה ולא העלים האיכותיים השלמים.  

התה סופג לחות ומתקלקל. שימו לב שמקום האחסנה של התה לא יהיה חשוף לשמש בשום שעה של היום מאחר ושמש וחום יחמצנו את התה ויקלקלו אותו במהירות. את התה שומרים בקופסא סגורה הרמטית על מנת שחרקים וחמצן לא יוכלו להכנס לתוך קופסת התה. כדאי לקנות תה בכמויות קטנות מאחר ובכל מקרה מרגע פתיחת האריזה מתחיל תהליך חמצון של עלי התה וככל שעובר הזמן התה מאבד מהערכים שלו עקב כך, לכן לא מומלץ לקנות כמויות גדולות אלא בכל פעם כמות קטנה של תה. במידה ואתם מכינים תה באופן תכוף, מומלץ להוציא בכל פעם כמות עלים המספיקה למספר ימים ולאחסן בנפרד ואת שאר העלים להשאיר בכלי סגור הרמטית נפרד וכך עלי התה יחשפו פחות לחמצן ולאור. התה סופג גם ריחות ולכן לא כדאי לאחסן אותו ליד הכיריים או בארון עם מוצרים בעלי ריחות חזקים, מומלץ לדוגמא לא לאחסן ליד קפה, תבלינים, תמצית וניל וכל מוצר המדיף ריחות חזקים על מנת שהתה שלכם יהיה בטעם של תה ולא בטעם של קארי לדוגמא. במידה והכנתם תה קר או תמצית תה ואחסנתם אותו במקרר השתדלו לשמור את התה המוכן כמה שפחות זמן כדי שלא יאבד מהערכים התזונתיים שלו וחשוב לוודא שהכלי יהיה מכוסה כדי שהתה יהיה בעל הריח והטעם שלו ולא של המוצרים שלידו במקרר. כלי מזכוכית ישמור על טעמו של התה טוב יותר מכלי מפלסטיק, מתכת או עץ. תה ירוק איכותי טעים ובריא וחשוב לשים לב לאחסן אותו נכון על מנת להנות מכל היתרונות הבריאותיים שלו