iTea - quality tea!

"על קצה הכפית"

טיפים קטנים להכנת חליטה מושלמת 

להכנת חליטה טעימה ובריאה אנו ממליצים להשתמש במים מינרליים רכים, המכילים ריכוז נמוך של מלחי סידן ומגנזיום (לדוגמה: "מי עדן"). השימוש במי ברז שהורתחו אפשרי, אך לא מומלץ, כי פעמים רבות מדובר במים קשים בעלי טעמי לוואי לא נעימים.


התה הלבן והתה הירוק הם סוגי תה הצעירים והעדינים ביותר שעוברים תהליך עיבוד קצר, המשמר את מירב המרכיבים החיוניים שבהם, כגון: נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. אין לחלוט אותם במים רותחים, כי המשקה יאבד הן את התכונות הבריאותיות שלו, והן את טעמו הרענן ואת הארומה העדינה שלו. אנו ממליצים להביא את המים לסף רתיחה, ולאחר מכן לצנן אותם מעט. עבור התה הלבן טמפרטורת המים הנכונה בעת החליטה היא 60-70 מעלות. עבור התה הירוק (לרבות תה ירוק עם יסמין) וגם עבור תה אולון - 80-85 מעלות.


חשוב לא להשאיר את החליטה עם עלי התה בתוכה לזמן העולה על המומלץ בהוראות ההכנה, כי טעמו של המשקה עלול להפוך למעט מריר. בתום זמן החליטה נכון למזוג אותה לכלי אחר או ישר לכוסות ההגשה, ואז לחלוט את עלי התה במים טריים פעם נוספת. את כל סוגי התה שחברת ITEA משווקת ניתן ורצוי לחלוט לפחות פעמיים.
כאשר חולטים את העלים בפעם השניה או השלישית - יש להוסיף דקה אחת נוספת לזמן החליטה הקודם.
רצוי לשמור על פערי זמן, שאינם עולים על 10 דקות בין החליטות החוזרות.
אם מכינים חליטה ל- 6 כוסות ויותר, בנוסף לכמות העלים המדודה לכל כוס רצוי להוסיף כפית עלים נוספת לקומקום.

לא מומלץ להשתמש בכלי מתכת לחליטות צמחים, אלא בכלי זכוכית, חימר או פורצלן.
  

אם ברצונכם להגיש תה קר עם קרח או "תה ברד", מומלץ לחלוט כמות עלים הגדולה בכ- 50%  מהכמות הרגילה. אמנם החליטה תהיה חזקה יותר, אך טעמה יתאזן עם הקרח הנמס בכוס.

להכנת קוביות הקרח אנו ממליצים להשתמש במים מינרליים שהוקפאו מבעוד מועד.

נוכל להנות ממיטב הטעם והארומה העדינים של התה הקר אם נשתה אותו בתוך 4 שעות מאז שנחלט.