iTea - quality tea!

על התה ובריאות

על תכולת הקפאין בתה

בתה חזק יש לא פחות קפאין מאשר בקפה, אבל בתה הוא מצוי בצירוף עם טיאנין, ויוצר תרכובת של טנט-קפאין וקטכינים. תרכובת זו משפיעה באופן עקיף ומרוכך יותר מאשר השפעת הקפה על מערכת כלי הדם, הלב ומערכת העצבים. הקפאין במצב זה נקרא "תאין".

הקפאין המצוי בקפה (שבו אין הצירוף של טיאנין עם הקפאין) הוא בעל השפעה חזקה וישירה יותר על הלב, בעוד שהתאין משפיע בעיקר על כלי הדם המגיעים למוח ועל מערכת העצבים המרכזית.

לתאין, הקפאין שבתה, יש תכונה נהדרת נוספת: הוא אינו נשמר ואינו מצטבר בגוף האדם, ובכך נמנעת הסכנה של הרעלת קפאין, אפילו אצל המרבים לשתות תה.

תכונות חיוניות לבריאות האדם

חברת iTea מספקת תה סיני איכותי המכיל מגוון נרחב של אלמנטים החשובים לבריאות האדם: נוגדי חמצון, מינרלים, חומצות אמינו, צירוף עשיר מאוד של ויטמינים, בין היתר: PP ,E ,D ,C ,B15 ,B11 ,B2 ,B1 ,A ועוד מרכיבים חיוניים.

  • התה הירוק והתה הלבן האיכותיים מכילים קטכינים (Catechins) – נוגדי חמצון טבעיים חזקים. שתייה קבועה של סוגי תה אלה מאטה את תהליכי ההזדקנות בגוף, מפחיתה את הסיכון להתפתחות מחלות סרטניות ומפחיתה את הנזק הנגרם כתוצאה מזיהום סביבתי ועישון. קטכינים גם מחזקים את מערכת החיסון ומסייעים לגוף במאבקו כנגד זיהומים חיידקיים ונגיפיים.
  • בתה ישנם מרכיבים המאיצים את תהליכי חילוף החומרים, מווסתים את קצב פירוק השומנים, מונעים הצטברות של כולסטרול "רע" (LDL) במעיים. מכל סוגי התה, פואר ואולון הם היעילים ביותר בפירוק שומנים והוצאתם מן הגוף, משום כך הם נחשבים לאמצעי ההרזיה הטבעי היעיל ביותר. שתייה קבועה של תה אולון ופואר מיטיבה עם אנשים הסובלים מעודף משקל.
  • התה משפר את תהליך העיכול ויכול לשמש סיום נפלא לארוחה שופעת. הקפאין והטאנין המצויים בתה מיטיבים עם תהליכי העיכול והספיגה של המזון, מזרזים את התנועות הפריסטלטיות ואת הפרשת מיצי הקיבה. משום כך מומלץ מאוד לשתות תה שחור ופואר לאחר צריכה מרובה של מזון שומני.
  • למעשה, לכל סוגי התה הסיני יש השפעה חיובית על הלב ועל כלי הדם. התה מווסת את לחץ הדם, מחזק את דפנות הנימים, משפר את הזרימה בהם ומפחית את רמת הכולסטרול. סוגי התה הלבן והירוק, וכן גם אולון, יעילים במיוחד בשיפור ההגנה מפני מחלות של מערכת הדם והלב.
  • הקפאין המצוי בתה ממריץ את פעילות מערכת העצבים המרכזית, מרחיב את כלי הדם במוח ומשפר את זרימת הדם. התה (במיוחד הלבן, הירוק והשחור) מעורר, מחדד את התודעה, מגביר את יכולת התפקוד, מפיג תחושות של עייפות וכאבי ראש. בנוסף, טאנין (L-Teanin) המצוי בתה לבן וירוק משפר את מצב הרוח, מרגיע, ומעניק תחושה של שלווה וביטחון עצמי. התה מועיל לפעילות אינטלקטואלית משום שהוא מגביר את כושר הריכוז ומשפר את הזיכרון.
  • שימוש קבוע בתה לבן ממריץ את התחדשות תאי העור, ובכך מעט את הזדקנותו ואת היווצרות הקמטים. העור נעשה גמיש ואלסטי יותר ומקבל צבע בריא וטבעי. תמצית עלי התה הלבן נמצאת בשימוש נרחב בתעשיית הקוסמטיקה.
  • תה סיני איכותי מכיל כמות גדולה של פלואור, זרחן וסידן. שתייה קבועה שלו ללא סוכר מגנה על ציפוי האמייל של השיניים ומונעת הצטברות אבנית. התה הירוק עוזר כנגד חיידקים מזיקים בחלל הפה, והתה השחור עוזר במניעת היווצרות והתפתחות של עששת. התה מועיל מאוד לשמירה על שיניים בריאות ועל היגיינת חלל הפה.
  • את התה טוב לשתות בכל מזג אויר – הוא עוזר לווסת את חום הגוף. ספל של פואר או של תה שחור מחמם אותנו בחורף, ואילו התה הלבן עוזר לעבור את חום הקיץ בהעניקו תחושת קרירות ורעננות.
  • התה הסיני הוא אמצעי טבעי יעיל העוזר בהתמודדות מול סכרת. קטכינים וויטמין P הכלולים בין רכיבי התה מפחיתים את רמות הסוכר בדם. מחקרים מעידים כי תה ירוק עשוי להשפיע לטובה על הסבילות לגלוקוזה במצב של סכרת, והתה השחור יכול להפחית את רמת הגלוקוזה בדם.