iTea - quality tea!

מה מיוחד בתה סיני ?

זה ידוע לכל כי מולדת התה היא בסין.

בסין פותחה המומחיות בגידול והכנת סוגי תה רבים שידועים באיכותם הגבוהה, בטעמם וניחוחם הנפלאים וההשפעה החיובית שלהם 

לקח מאות שנים עד שהחלו לייצר את התה גם באזורים אחרים בעולם. ממילא היצרנים החדשים לא היו בעלי ניסיון או ידע נרחב ועוד לא למדו את כל רזי המומחיות של הסינים. השוק הגדול של צרכני התה בעולם לא היה בעל דרישות מחמירות באיכות התה והוא הסתפק גם בסוגי תה מאיכות בינונית ושמח לקבל תה זול מיצרנים מקומיים גם אם איכותו אינה גבוהה. היצרנים כמובן שמחו לספק סוגי תה נחותים שלא דרשו השקעות גדולות וסיפקו רווחים גבוהים.

היעד היה לייצר כמויות גדולות של תה בעלות נמוכה. לכן התחילו לעבד מישורים נרחבים בעזרת מכונות וכך הצליחו לגדל כמויות ענק של תה זול שכמובן אי אפשר היה להשוותו עם התה האיכותי שיוצר בסין. התוצאה הייתה שהתה שיוצר בשיטות אלה הפך למוצר המוני וזול שטעמו ירוד ואינו מזכיר בטעמו את הטעם והניחוח המיוחדים של התה הסיני.

למרות שרוב מגדלי ומייצרי התה מקפידים לרשום על האריזה שהתה מיוצר מעלים איכותיים שגודלו ונאספו ידנית, בא טעמו הסטנדרטי שאינו משתנה מעונה לעונה ומעיד שאין הדבר כך ושהייצור נעשה בעצם בצורה מסיבית על ידי מכונות מודרניות בסרט נע אינסופי ואיכותו ירודה מהתה הסיני המקורי. בטכנולוגיה מסורתית כפי שהייצור נעשה בסין אין לתה הסיני טעם אחיד והוא ייחודי בטעמו ושונה בגיוון ועדינות טעמיו בכל שנה. אי לכך, מאחר והביקושים בעולם לתה הלכו וגדלו, החלו גם בסין לייצר תה באיכות ירודה על ידי שימוש במיכון מודרני, דבר שאיפשר לייצר תה במחירים מוזלים ולעמוד בתחרות בשוק העולמי.

למרות זאת, עדיין נשארו בסין מטעים אשר מגדלים בהם את מיטב סוגי התה הסיני בשיטות מסורתיות והוא נאסף ומיוצר ידנית בטכנולגיות הייצור המסורתיות כפי שנהגו שם במאות הקודמות. כמובן שהתה האיכותי הזה לא מיוצר בכמויות ענק ורק חלק קטן ממנו מיוצא מחוץ לסין ונמכר בקפידה במקומות מכירה נבחרים ומבוקשים במדינות מועדפות ברחבי העולם. את סוגי התה האיכותיים האלה והמיוצרים בסין, אנו מציעים לכם, מלמדים על ההיסטוריה שלהם, על טכנולוגיית הייצור ועל סודות ההכנה לקבלת תה איכותי. המדריכים שלנו מכירים אישית את יצרני וספקי התה הסינים וניסיונם רב בהנחלת ולימוד אומנות הכנת התה.