איחסון

עלי התה רגישים מאוד ללחות, לחום, לחשיפה לאור בוהק, והם גם סופגים בקלות ריחות זרים. בתנאי איחסון לא נכונים התה יאבד את תכונותיו החיוניות ואתהטעם והארומה המעולים שלו. צריך לשמור את התה בכלי אטום היטב במקום אפל, קריר ויבש.

איכות המים

להכנת חליטה טעימה ובריאה אנו ממליצים להשתמש במים מינרליים רכים, המכילים ריכוז נמוך של מלחי סידן ומגנזיום (לדוגמה: “מי עדן”). השימוש במי ברז שהורתחו אפשרי, אך לא מומלץ, כי פעמים רבות מדובר במים קשים בעלי טעמי לוואי לא נעימים.

טמפרטורת המים

בכל הסוגים של תה לבן, תה ירוק ותה אולון יש להקפיד על טמפרטורת המים הנכונה בעת החליטה. אין לחלוט אותם במים רותחים, כי המשקה יאבד את טעמו הרענן ואת הארומה העדינה שלו. אנו ממליצים להביא את המים לסף רתיחה, ולאחר מכן לצנן אותם עד לטמפרטורה המצויינת על האריזה.

זמן חליטה

חשוב לא להשאיר את החליטה בקומקום לזמן העולה על המומלץ בהוראות ההכנה, כי טעמו של המשקה עלול להפוך למעט מריר. בתום זמן החליטה נכון למזוג אותה לכלי אחר או ישר לכוסות ההגשה, ואז לחלוט את עלי התה במים טריים פעם נוספת. את כל סוגי התה שחברת iTea משווקת ניתן ורצוי לחלוט לפחות פעמיים.