iTea - quality tea!

פריטים 1 עד 5 מתוך 22 פרטים

לעמוד
דף:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

בעובדה שבסין כולם שותים תה – זה לא סוד גדול. אבל אם אתם חושבים שתמיד חייבים כדי לשתות תה איכותי לקיים טקס תה לי כל הכללים – אז ממש לא! 

לפעמים כל מה שצריך זה מים רותחים, ספל, משהו יבש בתור חליטה וחברים כדי לקשקש ולהעביר את הזמן. 

כך למשל שותים תה במערב של מחוז סצ'ואן: מספלים פשוטים שכתוב עליהם "קפה". לבחירה רק שני סוגי תה שהוא באמת תה – ירוק פשוט וירוק יסמין (גם לא מהסוג המשובח). אופציות נוספות הן: חרצית, תמרים סינים וכוסמת. שתי אופציות אחרונות מתאימות לאלה שאוהבים לחסוך: לאחר מספר חליטות אפשר גם ...

לקרוא עוד

תה טיבטי

15/05/18 13:43

על תה טיבטי:
באזורים קרובים לטיבט אוהבים לשתות תה כבר הרבה זמן, שם עברה הדרך המפורסמת של הסוסים והתה. זה דומה לדרך המשי רק בלי המשי. הסינים הביאו לטיבטים תה ובתמורה קיבלו סוסים מקומיים שהיו ממש טובים. אבל לא נוכל להחמיא לתה באותה צורה, כי האיכות שלו הייתה רחוקה מתה סיני טוב. אי אפשר לתאר עד כמה גרוע הייה התה הזה פעם, אבל היום קיימים שני סוגים עיקריים של תה: תה דחוס באריזה שרובו מיוצא למונגוליה ותה בתפזורת, שנקרא לו "תה" לצורך הדוגמה, כי הטעם שלו די מתאים למראה. אם אתם חייבים לקנות תה טיבטי – קנו ...

לקרוא עוד

תגיות :

תגובות | נכתב בקטגוריה «סוגי התה» «טיולי תה» «הערות על תה» על-ידי iTea Israel

Thermette

01/05/18 13:39

בתחילת המאה ה-19 ניו זילנד היתה השיאנית בשתיית תה פר אדם בעולם.

לאחר שהתחילו לגדל תה בהודו ובסרי לנקה הנתון הזה השתנה, אך התושבים של ניו זילנד לא הפסיקו להתלהב מהתה ואפילו המציאו מתקן מיוחד להרתחת מים מחוץ לבית – Thermette. הדומה בהפעלה שלו לסאמובר הרוסי, אש נדלקת למטה ועוברת בצינור באמצע של המתקן. בזמן מלחמת העולם השנייה זה היה חלק מהפק"ל הצבאי של לוחמים מניו זילנד. 

המוצר כל כך פשוט וטוב שמייצרים אותו עד היום ואם בא לכם לשתות תה בחוץ או סתם לחמם מים לקפה – זה הדבר!

תגיות :

תגובות | נכתב בקטגוריה «טיולי תה» «הערות על תה» על-ידי iTea Israel

!תה כבוש

15/04/18 13:33

כרוב כבוש מוכר בעולם כי מאכל מסורתי של רוסים וגרמנים, הגיע זמן להרחיב אופקים ולהכיר תה כבוש שכמעט ולא מוכר. הוא פופולארי בינתיים רק בבורמה ושם אף ארוחה לא מתקיימת בלעדיו. תהליך ההכנה המסורתי קצת מסובך ודורש סלי במבוק שקוברים באדמה.

אך יש מתכון פשוט יותר להכנת תה כבוש - 
זה נקרא "Laphet" ומבטאים את זה משהו כמו Lepet". 
אופן ההכנה - 
1. ל-250 מ"ל של מים מוסיפים 250 מ"ל של חומץ וכי 20 גרם של תה ירוק. מספיק להשתמש בלונזין רגיל, אין צורך בדרגה גבוהה.
2. מרתיחים ומבשלים כ - 30 דקות על אש קטנה.
3. שופכים את ...

לקרוא עוד
תגובות | נכתב בקטגוריה «איחסון וחליטה» «הערות על תה» על-ידי iTea Israel

מעשי השוד הגדולים והיקרים ביותר קרו לא במוזיאונים אלה בשדות פתוחים. מלכתחילה גדל תה רק בסין ולפי החוק הקיסרי היה אסור בהחלט להוציא שתילי תה מחוץ לממלכה. 

ואז ב-1848 בוטנאי בריטי בשם Robert Fortune שכר מספר איכרים סינים חמדנים שעזרו לו להבריח שתילים מסין. 

ככה בריטניה זכתה לתה משלה והתחילה לגדל אותו עצמאית בהודו ולאחר מכן בסרילנקה במקום לקנות תה יקר מסין. 

אבל זה לא סוף הסיפור! בערך 50 שנים לאחר מכן, בחור בשם Mohammad Mirza שהיה נסיך אירני התחפש לדיפלומט צרפתי בהודו והשתמש בניסיון של הבריטים להברחת ...

לקרוא עוד
תגובות | נכתב בקטגוריה «הערות על תה» על-ידי iTea Israel

פריטים 1 עד 5 מתוך 22 פרטים

לעמוד
דף:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5